دست نوشت های یک نویسنده

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

آشنایی با اینیاگرام و تیپ های آن

هیچ کدام از این راه­ها آسان نیستند و تلاش برای عدم شناسایی با "خود" باید بارها و بارها تکرار شود. رهایی و خود آگاهی واقعی با مبارزه­ ی دائمی با تمام نیروهای واکنشی و غیر ارادی درون ما به دست می­ آیند. ما باید مبارزه کنیم مخصوصاً با آن نیروی تاریک در درون خودمان که نمی­خواهد ما آزاد شویم و یا از نیروهای والای خودمان آگاهی پیدا کنیم. بخشی از وجود ما می­خواهد که ما در خواب باقی بمانیم و با خوشحالی مانع می­شود که ما درک بکنیم که چیزی بیشتر از وضعیت موجود در دسترس ایناگرام ما قرار دارد.

 

اناگرام
ایناگرام می­تواند به ما کمک کند با نیروهای متضاد شخصیت خودمان کنار بیاییم و این مستلزم شناسایی آنها و رها شدن از آنها است. دیدن خودمان و رها کردن آنچه ما را از یک زندگی پربار و اصیل دور می­کند هسته­ی اصلی تلاش روزانه­ ی ما است. این یک کار مشکل و ظریف است و ما برای انجام آن به حکمت­ های اینیاگرام نیازمندیم.
این دگرگونی ­ها از آنچه معمولاً در کتاب­ های خودباوری اناگرام یافت می­شوند، متفاوت هستند. آنها نگاهی جدید به خودباوری هستند و شامل بسط آخرین تفسیرهای من از اناگرام هستند.
رهایی­ ها و تصدیق­ ها به ما کمک می­کنند با بهبود تفکر درباره­ ی خودمان، رفتارهای خود را دوباره برنامه­ ریزی کنیم. در مرحله­ ی اول، رهایی­ ها به ما اجازه می­دهند مشکلات عاطفی را که تحت فشار آنها هستیم، شناسایی بکنیم. آنها به ما فرصتی می­دهند که ریشه­ ی دردهای خود را در زندگی بشناسیم و در مورد جنبه­ های منفی آن کار بکنیم تا اجازه دهیم آنها از زندگی ما رخت بربندند. آنها ما را به درون شخصیت ما می­برند تا دردهایی را که در مرکز مشکلات ما قرار دارند، درک بکنیم و به مقاومت و انکار و خودفریبی غلبه کنیم. به صورت طبیعی، با اقرار به جنبه­ های منفی شخصیت خود، ما نمی­خواهیم آنها را در هیچ زمینه­ ای تقویت بکنیم بلکه، می­خواهیم با یک انیاگرام نور انداختن به تعارض­ ها و تناقض­ های پنهان خود، ضمیر ناخودآگاه خود را آگاه بکنیم.
  • پرس اکستروژن آلومینیوم آلومینیوم
  • ۰
  • ۰

تغییر و تحول اینیاگرام

این تغییر و تحوّل دهنده ­ها (که من در این کتاب، آنها را رهایی­ ها و تصدیق کننده­ ها برای هر تیپ شخصیتی نامیده ­ام، چیزی نیستند مگر یک جواب به سؤالی که اغلب از سوی کسانی که جدید با انیاگرام آشنا شده­ اند، ایناگرامپرسیده می­شود:

«اکنون که من تیپ خود را شناختم، با آن چه کار می توانم بکنم؟»

 

اناگرام
یک جواب مهم این است که فهمیدن تیپ خود به ما کمک می­کند که بیدار و خود آگاه شویم و اگر می­خواهیم از عکس ­العمل ­های غریزی و نسنجیده­ ی خود رهایی پیدا کنیم، این خود آگاهی لازم است. اگر ما از خودمان آگاهی خوبی نداشته باشیم، نمی­توانیم انتظار داشته باشیم که آقا و ارباب خودمان باشیم. ما شبیه عروسک­ های خیمه شب بازی خواهیم بود که اناگرام  با هر ضربه ای که به طناب­ های ما وارد می شود، به سمتی کشیده خواهیم شد. اگر یاد بگیریم که خودمان را رصد بکنیم، به همان مقدار، امکان انتخاب آگاهانه­ ی رفتارهای خودمان را، به منظور زندگی کار آمد، خلق می­کنیم. به این منظور، ما باید یاد بگیریم که چگونه به تیپ شخصیتی خود وابسته نباشیم و این جایی است که اناگرام می تواند بی نهایت ارزشمند باشد. شگفت اینکه، ما قبل از آنکه یاد بگیریم چگونه به تیپ شخصیتی خود وابسته نباشیم، نیاز داریم که آن را در عمل ببینیم. ما باید مراحل عدم وابستگی به تیپ شخصیتی خود و پاسخ­ های همیشگی آن را انیاگرام بارها تجربه کنیم، قبل از اینکه بتوانیم مزه­ ی عدم وابستگی را بچشیم و در نتیجه به نتایج ارزشمند آن در زندگی باور داشته باشیم.
  • پرس اکستروژن آلومینیوم آلومینیوم
  • ۰
  • ۰

تیپ شناسی شخصیتی اینیاگرام 

ممکن است خوانندگان این اثر بپرسند که من با موضوع انیاگرام از کجا آشنا شده­ ام؛ بخصوص که می­بینند تحصیلات و شغل من در این رابطه نبوده است. جعفر واعظی، دانش آموخته زبان و ادبیات انگلیسی و فارسی، و کارآفرین کوچک در عرصه­ ی کسب و کار است. در یکی ایناگرام از روزهای سال ۱۳۸۹ به مناسبت مدیریت کسب و کار در الدورا (ELDORA) در زمینه ی لوازم یدکی خودرو، افتخار حضور در کلاس­های دوره ی جامع مدیریت بازاریابی در مؤسسه­ ی آموزشی کشتیرانی را داشتم که مؤسسه­ ی TMBA به مدیریت جناب آقای پرویز درگی برگزار کردند. اولین آشنایی من با بحث اینیاگرام در کلاس درس دکتر رضا اکبری اصل در همین دوره بود. در ادامه، اولین منبعی که به دست من رسید، مقاله­ ای بود به زبان انگلیسی به نام (AN INTRODUCTION TO THE ENNEAGRAM) از مارک مک گوینز (MARK MCGUINESS) که از استاد اکبری دریافت کردم و این مقاله دروازه­ ی ورود من به بحث اینیاگرام در زبان انگلیسی شد. از طریق همین مقاله با سایت www.WISHFULTHINKING.COM آشنا شدم و پس از آن با سایتwww.ENNEAGRAMINSTITUTE.COM ادامه دادم و با ایمیل ­های روزانه برای ۹ تیپ شخصیتی بیشتر در این موضوع مشغول شدم. یاد و خاطره­ ی اولین استاد من در بحث اناگرام زنده است و همیشه زنده خواهد ماند. قدم بعدی تهیه­ ی کتاب­ های استادان این رشته، دان ریچارد ریزو (DON RICHARD RISO) و راس هادسون (RUSS HUDSON) و دیگر استادان این رشته بود که به کمک دوست گرامی جناب آقای مصطفی بهشتی از طریق دبی میسر گردید. دست مریزاد!

 

اناگرام
همین جا یاد نیک آقایان مصطفی بهشتی و مرتضی بهشتی واجب است که آشنایی با حضرات ایشان از خوش شانسی­ های من و مجموعه­ ی الدورا در کسب و کار بود و هنوز پس از سال­ها از همکاری­ های ایشان در ارتقای کسب و کار، بهره­مند هستیم و اخلاق و کمال را در کسب و کار شاگردی می­کنیم.
از بس بحث انیاگرام (شخصیت شناسی جالب بود که تصمیم گرفتم ترجمه­ ی این کتاب­ ها را شروع کنم، اما اناگرام  به چند دلیل منصرف شدم:

١- اولین دلیل، بضاعت و دانش اندک من در روانشناسی است و این موضوع کاملاً مرتبط با این رشته است.

٢- دومین دلیل، در جستجوهای بعدی کتاب خصوصیات شخصیت خود را کشف کنید را خواندم که ترجمه­ای است شیوا از کتاب DISCOVERING YOUR PERSONALITY TYPES , BY DON RICHARD RISO AND RUSS HUDSON که مهندس ایرج صابری و مهندس فرهاد شیخ الاسلامی، زیر نظر و ویراستاری دکتر سید مجتبی جزایری، ترجمه کردند و انتشارات پیک بهار چاپ و منتشر کرد. در صفحه­ی ۴۴ این کتاب مترجمین آورده­اند که کتاب «انواع شخصیت» (PERSONALITY TYPES) در دست ترجمه است و کتاب «شناخت اینیاگرام» (THE WISDOM OF THE ENNEAGRAM) متعاقباً ترجمه می­گردد. توفیق استادان گرامی را در ترجمه ­ی انیاگرام کتب مذکور آرزو دارم. هر چند که این مطلب مربوط به سال ۱۳۸۳ است و تا آنجایی که من جستجو کردم هنوز ترجمه های مذکور منتشر نشده است.

  • پرس اکستروژن آلومینیوم آلومینیوم
  • ۰
  • ۰

شخصیت شناسی اینیاگرام و 9 تیپ شخصیتی

بسیاری از نویسندگان دیگر کارهای او را به عنوان منبع اصلی و یا مدلی برای کارهای خود استفاده کرده ­اند. «دان» کمک کرد که اینیاگرام از راز و رمز سبک اریکا بیرون بیاید، تحقیقات روانشناسی نارانجو را تقویت و ادامه داد، و همراه راس هادسون به اهمیت متون روحانی اناگرام تأکید مجدد کرد.

اناگرام

 او همچنین انیاگرام استفاده از توصیف­ های مفصل و فرمول­های ثابتی را امکان پذیر ساخت که کمک می­کند انیاگرام از یک محدوده­ی خود اظهاری ساده خارج شود و وارد یک محدوده­ی روانشناسی علمی و عملی شود. از بین کارها و مشارکت­های او در زمینه­ی انیاگرام مدرن عبارتند از:

١- توصیف سیستماتیک کامل هر کدام از نه تیپ شخصیتی در کتاب "تیپ­ های شخصیتی"در سال ۱۹۸۷ و ویرایش جدید آن در سال ۱۹۹۶.

۲- کشف نُه لایه­ ی رشد در هر تیپ شخصیتی و چگونگی ساختار آنها در عمل به لایه­ های سالم، متوسط و ناسالم.

 ٣- روشنگری و توضیح کامل حوزه­ی رفتارهای هر تیپ شخصیتی ایناگرام مخصوصاً جنبه­ های سالم رفتاری هر تیپ. ۴- مشخص کردن ترس اصلی و تمایل اصلی، دو سر چشمه­ ی انگیزه­ های هر تیپ شخصیتی.

۵- شرح رفتارهای مسیر آرامش و مسیر تنش برای هر تیپ شخصیتی.

۶- اضافه کردن تعداد زیادی واژگان مخصوص برای توصیف هر تیپ شخصیتی، مثل نام­های مختلف برای نامیدن تمام تیپ­های شخصیتی.

۷- توصیف رفتارهای بال­ های هر تیپ شخصیتی.

۸- ابتکار مدل زیرساخت فیزیکی برای هر تیپ، حضور اناگرام در کلاس­های کاربردی.

۹- ارائه­ی فهرست کاملی از مکانیزم­های دفاعی هر تیپ و ارتقای مشاهدات نارانجو در این مورد.

۱۰- مطابقت تیپ شناسی ایناگرام با سیستم­های طبقه­بندی دیگر مثل: فروید، یونگ، هورنای، فروم، راهنمای آماری ۳ و ۴، همچنین تیپ شناسی میرز - بریگز.

  • پرس اکستروژن آلومینیوم آلومینیوم