دست نوشت های یک نویسنده

۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

معرفی کلینیک سمعک

آقای X می¬تواند به طور مختصر از مزایای سمعک (APHAB) و یا سنجش شنوایی (AHIE) آگاهی یابد. مشاهده امتیازات در این سنجش می¬تواند با توجه به تجربه وی بسیار سودمند باشد (رجوع کنید به بخش 4-1-8) که در این رابطه می¬توان با آقای X به بحث پرداخت.
به جای انجام بحث¬های کلی در خصوص مزیت سمعک، آقای X می¬تواند در مورد مشکلاتی که برخی مواقع برای وی به دلیل این عارضه بوجود می¬¬آید با متخصصین صحبت نماید و با انجام آزمایش¬ها و تصویربرداری و همچنین صحبت با او برای وی انتظارات منطقی ایجاد نمود. آقای X ممکن است عنوان نماید که اختلال شنوایی¬اش برای دیگران مشهود نباشد هر چند اگر بخواهد از سمعک¬ها برای کمک استفاده نماید. این یک مورد سخت به شمار می¬رود زیرا فشاری که از سوی متخصصان بالینی بر بیمار وارد می¬گردد می¬تواند بهخ سادگی استرس را به زندگی بیمار اضافه نماید

با این وجود آزمون PTA مقیاس خوبی برای تمام درجات عارضه های ساختمانی شنوایی است اما نه ناتوانی ناشی از نقص
تصدیق بسیار بر مشکلات شنوایی اش و برآیندی از درجه انگیزه ی او در مورد اقدام کاری برای مشکل است ، به شدت به میزان استفاده او از سمعک وابسته است .

منبع: https://samaak-no.novinblog.net/

  • پرس اکستروژن آلومینیوم آلومینیوم
  • ۰
  • ۰

متخصصان بالینی چه کاری را می¬بایست در مرحله بعدب برای اوو انجام دهند؟ (با فرض اینکه نگاره شنوایی تهیه شده است). هر تلاشی برای بررسی وضعیت پذیرش سمعک متناسب با درجه مشکل شنوایی آقای X معنادار می¬باشد  زیرا وی آگاهی نداشته که مشکل شنوایی دارد. از نظر آقای X متخصص بالینی تنها شخصی بود که با آن صحبت می¬کرد و بقیه صداها واضح نبوده است. اما استفاده از سمعک فرصت¬هایی را در سراسر زندگی برایش ایجاد خواهد نمود. آقای X دلایلی برای نارضایتی خویشپدر استفاده از سمعک دارد مگر آنکه متخصصین بالینی دلایل آن را پیدا نمایند که دستیابی به این دلایل تنها بواسطه شخص بیمار امکان پذیر می¬باشد. موانع موجود در این رابطه از سه نوع اصلی می-باشند.

سوال این است: تجویز کردن یا تجویز نکردن

به طور کلی چه موقع Clinisian باید بیماری را که نسبت به استفاده از سمعک دچار شک و تردید است را به استفاده از ان تشویق کند و چه موقع Clinisian باید به بیمار توصیه کند که احتمالاً سمعک مفید نخواهد بود. اگر بیمار در آخر هنوز شک داشته باشد Clinisian می¬تواند تاثیر بسزایی بر تصمیم او داشته باشد. بخش سخت کار برای Clinisian شناخت آن است که از کدام روش استفاده کند.

آمار کم¬شنوایی نشان می¬دهد که بسیاری از افرادی که کم¬شنوایی دارند وسایل کمک شنوایی تهیه نمی¬کنند. تقریباً 10 تا 16 درصد از بزرگسالان جمعیت با سخت شنوایی گزارش خواهند شد. با استفاده از تست ادیومتری می¬توان به شناخت مشکلات شنوایی نزدیک شد.

ترکیب فاکتورها

همان¬طور که مشاهده نمودید، یک نگاره شنوایی مشکل¬دار (مانند کم¬شنوایی) الزاماً استفاده از سمعک را نشان نمی¬دهد. مهارت در استفاده از سمعک تنها در مکان¬های شلوغ برای شنیدن صداهای ضعیف فاکتور مهمی به شمار می¬رود. هر چند بیماری که تنها با یکی از مشکلات مربوط به سمعک روبروست پذیرش مزایای سمعک بیشتر از فردی است که با مشکلات متنوع¬تری مواجه است. در حقیقت وظیفه یک متخصص بالینی، شناخت بیماری و بررسی موانع موجود در عدم دستیابی به موفقیت و غلبه بر آنها با استفاده از راهکارهای فنی و یا کمک به تغییر عقاید بیمار در استفاده از سمعک در مقابل معایب آن می¬باشد. وظیفه آنها همچنین ارائه اطلاعات مورد نیاز به بیمار به منظور انجام یک تصمیم¬گیری خوب در خصوص پروسه درمان است

این علت که ما بهترین را اندازه¬گیری برای هر فرد را به صورت جداگانه نمی¬دانیم و قیاس ممکن برای پیش¬بینی استفاده سمعک (FSHPAU) راهی را نشان می¬دهد که تعدادی از فاکتورها را ترکیب می¬کند تا تعیین کند که آیا سمعک برای فرد مفید است یا خیر؟ متاسفانه این مقیاس (دقیقاً نسخه تجدید نظر شده آن) به عنوان یک پیش¬بینی کننده قابل اعتماد برای سودمندی سمعک شناخته شده است.

مزیت تقویت صدا می¬تواند توسط لیستی از کلمات در حضور و یا عدم حضور سمعک به آقای X نشان داده شود. نشان دادن سمعک می¬تواند بواسطه یک BTE بصورت موقتی و یا یک ITE/ITC که کوچک هستند انجام می¬پذیرد و بر ترس افراد از داشتن سمعک¬های بزرگ غلبه نماید. هیچ نیازی برای تجویز سمعک در اندازه¬های بزرگ وجود ندارد و منفعت، قابلیت و شکل آن نباید حس بدی را در بیمار ایجاد سازد. آقای X از اینکه شنوایی¬اش کاهش یافته احساس گناه کند و یا آنکه خجالت بکشد.

داشتن سمعک مردم را به این سمت سوق می دهد که دیدن و استفاده از سمعک به عنوان پیرتر بودن ویا هوش کمتری داشتن است اما در واقع کسانی که از سمعک استفاده می کنند نسبت به کسانی که نقص شنوایی دارند اما سمعک استفاده نمی کنند تصور بهتر و مثبت تری از خودشان دارند.

منبع: https://samaak-no.blogsky.com/

http://samaak-no.7blog.ir/

http://samaak-no.avablog.ir/

  • پرس اکستروژن آلومینیوم آلومینیوم
  • ۰
  • ۰

شخصیت
خصوصیات شخصیتی، نقش موثری در پذیرش سمعک و برخورداری از مزایای آن خواهد داشت. مطالعات متعددی نشان داده¬اند که شخصیت همچنین می¬تواند بر پذیرش درجه معلولیتی که از سوی افراد گزارش می¬شود تاثیرگذار باشد.
مکان کنترل: بیمارانی که احساس می¬کنند قادر به کنترل چیزهایی که برایشان اتفاق افتاده می¬باشند (مانند یک مکان کنترل داخلی) نسبت به آنهایی که تنها فکر می¬کنند برای آنها اتفاقی افتاده است (مانند یک مکان کنترل خاجی) احتمالاً استفاده بیشتری از سمعک را نشان می¬دهند. یک مکان کنترل خارجی به عنوان درماندگی آموخته شده تعبیر می¬شود. این اصطلاح عقیده برخی از بیماران را که نمی¬توانند به طور مثبت شرایط محیطشان را بدون موضوع عملکردشان تحت تاثیر قرار دهند، بازتاب می¬نماید و بنابراین هیچ نقطه نظری در خصوص انجام کار وجود نخواهد داشت. مشاوره برای چنین بیمارانی می-بایست در جهت کمک به درک آنها بر تغییر شرایط خود به سمت جنبه¬های مثبت صورت پذیرد. آنهایی که معتقدند زندگیشان توسط دیگران کنترل می¬گردد، به صداهای بلند حساسیت بیشتری نشان می¬دهند، خواه دارای سمعک باشند و خواه سمعک نداشته باشند.
برون¬گرایی: بیماران با یک شخصیت برون¬گرا (کنکاش برونی) نسبت به بیمارانی با شخصیت درون-گرا مزایای بیشتری را نسبت به تقویت صدا گزارش می¬نمایند.

مکان کنترل: بیمارانی که احساس می¬کنند قادر به کنترل چیزهایی که برایشان اتفاق افتاده می¬باشند (مانند یک مکان کنترل داخلی) نسبت به آنهایی که تنها فکر می¬کنند برای آنها اتفاقی افتاده است (مانند یک مکان کنترل خاجی) احتمالاً استفاده بیشتری از سمعک را نشان می¬دهند. یک مکان کنترل خارجی به عنوان درماندگی آموخته شده تعبیر می¬شود. این اصطلاح عقیده برخی از بیماران را که نمی¬توانند به طور مثبت شرایط محیطشان را بدون موضوع عملکردشان تحت تاثیر قرار دهند، بازتاب می¬نماید و بنابراین هیچ نقطه نظری در خصوص انجام کار وجود نخواهد داشت. مشاوره برای چنین بیمارانی می-بایست در جهت کمک به درک آنها بر تغییر شرایط خود به سمت جنبه¬های مثبت صورت پذیرد. آنهایی که معتقدند زندگیشان توسط دیگران کنترل می¬گردد، به صداهای بلند حساسیت بیشتری نشان می¬دهند، خواه دارای سمعک باشند و خواه سمعک نداشته باشند.

 بنابراین وجود اختلال در فرآیند شنیداری نباید مانع کار متخصصین بالینی در تنظیم سمعک¬ها باشد، زیرا رابطه بین میزان اختلال در بخش مرکزی و مزایای حاصل از سمعک به درستی شناخته نشده است. از سویی دیگر وجود چنین اختلالی در بخش مرکزی می¬تواند کمک به توضیح اینکه چرا افراد سود اندکی از سمعک¬هایشان می¬برند نماید. با افزایش سن این اختلالات پدیدار و مقدار آن نیز با افزایش سن بیشتر می¬گردد و بنابراین با گذشت زمان ممکن است استفاده از سمعک سودبخشی کمتری داشته باشد. زمانی که این موضوع رخ می¬دهد ممکن است که بیمار از عدم مطلوبیت خویش احساس نارضایتی نماید، هر چند عقیده بر این است که خصوصیات صوتی-برقی سمعک¬ها بدن تغییر باقی می¬ماند اطلاعات اندکی در این رابطه وجود دارد، اما امکان افزایش اختلال بخش مرکزی و کاهش اثربخشی سمعک با گذشت زمان می¬بایست همواره مدنظر قرار گیرد

مشکل دیگر با این گونه معیاری برای کاندیداتوری مربوط می شود به معیار متغیر تکنولوژی برای نقص یک بیماری که آستانه شنوایی 0dbHL به بالا دارد و 2KHZ را نیز شامل می شود و در 3KHZ ، 4KHZ ، و 25db افت دارد . تعدادی از مردم از جمله مؤلف ، به طور رایج به عنوان فردی در نظر می گیرند که از سمعک سود می برد. اما چرانه ؟ بیمار کمی ناتوانی برای گفتار آرام یا گفتار سطح متوسطِ mask شده با نویز فرکانس پایین دارد .

اما چگونه ناتوانی ایجاد شده از سمعک با مضرات استفاده از سمعک مقایسه می شود ؟ این مضرات شامل :

نگرانی در مورد ظاهر ، کاهش کیفیت اصوات فرکانس پایین و میانه ، هزینه ، noise داخلی سمعک ، اثر انسداد یا فیدبک و به طور کلی استفاده از یک پروتز می باشد.

 

منبع: https://samaak--no.takblog.net/

http://samaak.4kia.ir/

http://samaakss.parsiblog.com/

  • پرس اکستروژن آلومینیوم آلومینیوم
  • ۰
  • ۰

بر اساس آن افراد تیپ ۶ به دنبال کسی می‌گردند که به او اعتماد کنند زیرا به خودشان اطمینان ندارند آنها به خودشان و توانایی‌هایشان زیاد اعتقاد ندارند بنابراین به دنبال یک شخص یک شغل شکلی از قدرت اناگرام شخصیتی یا نوعی سیستم اعتقادی در بیرون از خودشان برای کسب بهره نمود و احساس امنیت می گردند با این توصیف این نمی تواند در دراز مدت مشکل احساس عدم اعتماد آنها را حل کند زیرا هرچه  بیشتر افراد این تیپ شخصیتی برای حس اعتماد به نفس خود برای بر دیگران تکیه کنند احساس خود تردید ای و عدم امنیت آنها بیشتر می شود آنها با عقب و جلو رفتن بین وابستگی به دیگران و سعی در اثبات اینکه خودشان مستقل و استوارند درجا می زنند بعضی از افراد تیپ ۶ اغلب مایلند در اضطراب خود غرق شوند آنها احساس ترس پریشانی و وابستگی می‌کنند و آشکارا به دنبال حمایت گرفتن از دیگران هستند این دسته را تیپ ۶ های 
ترسو یا فوبیک می نامند دیگر افراد تیپ ۶ به طور تکانشی ام فعالیت هایی دارند که با ترس شان در ارتباط است از قبیل شخصی که از بلندی می ترسد و تصمیم می گیرد صخره نورد شود یا شخصی که از اشکال قدرت می ترسد و سخنگوی یک گروه ضد بنیادگرا می‌شود این دسته افراد را تیپ ۶ های ضد ترس  ۱۱ فوبیک می‌نامند  حقیقت تمامی افراد از ترس و ضد ترس هستند و در طول زندگی خود در زمینه های مختلف پاسخ های متفاوت ترس و ضد ترس می‌دهند برای مثال یک فرد ممکن است از رئیس خود بترس از ولی در رابطه با همسرش رفتار ضد ترس داشته باشد
منبع https://seyedalibagheri.com/enneagram

  • پرس اکستروژن آلومینیوم آلومینیوم